I samarbejde med Alexandra Instituttet har PASCHAL-Danmark A/S udviklet en Augmented Reality App, der gør det muligt at se 3D modeller af forskallingsforme eller understøtning direkte ude på byggepladsen. Med app’en kan der opnås en bedre forståelse af den elektroniske tegning og det er muligt at kontrollere, at det er monteret korrekt. Derudover reduceres risikoen for fejl på byggepladser. Det understøtter byggeriets bæredygtighedsudvikling, da transport til fejlleverancer minimeres.

PASCHAL’s AR-App har skabt et nyt markedssegment for forskallingsløsninger til komplekse geometriske bygninger. App’en gør det muligt at lave komplekse geometriske løsninger ved anvendelse af traditionel forskalling fremfor meget dyrere metoder som f.eks. polystyren-forskalling, og er altså en unik mulighed for avanceret digitalisering af byggeriet i Danmark. Ved komplekse projekter som Pandahuset i Københavns Zoo, H.C. Andersens Hus og Karen Blixens Plads har app’en kunne spare entreprenører og bygherrer for min. tre mio. kroner, da PASCHAL har kunnet tegne, visualisere og regne på de meget komplekse geometrier. Desuden har anvendelse af app’en sparet dem 4-5 % i montagetid.

Vi er i fuld gang med at gøre Europas bedste AR-app endnu bedre. I samarbejde med Alexandra Instituttet arbejder vi på at forbedre app’en ved at gøre den mere enkel og intelligent og tilføje flere funktioner.
Brugeren af app’en skal selv kunne udføre inspektion af opstillet understøtningsstillads samt tilbageføre inspektionsresultatet til vores ingeniører for efterfølgende modtagelse af eventuelle udbedringsbehov. Brugeren af app’en kan markere inspektionsafvigelser i AR-app’en og sende disse til vores ingeniører, som kan lave et direkte plug in til Revit-modellen, hvor de kan lave en risikovurdering og identifikation af eventuelle behov for udbedringer.
App’en skal fremover indeholde en automatisk alignment af stilladser. Baseret på en computer vision skal løsningen udvikles således, at specifikke elementer i et stillads kan genkendes og benyttes til kontinuerligt alignment og placering.